Over ons

Wat is een podotherapeut?

Voeten zijn de fundering van ons lichaam. Mensen met problemen aan de voet kunnen ook andere klachten krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen deze klachten. De podotherapeut behandelt voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, die voortvloeien uit een afwijkende stand en/of afwijkend functioneren van de voeten.  Podotherapeuten hebben een afgeronde HBO opleiding en hebben een wettelijk beschermde titel.

Behandeling kan o.a. bestaan uit:
-    Podotherapeutische zolen
-    Orthese
-    Nagelbeugel
-    Schoenadvies

Over ons
Over ons

Hoe ziet een bezoek aan de praktijk eruit?

Tijdens een eerste onderzoek/consult wordt er aan de hand van een anamnese (vraaggesprek) uw klachten in kaart gebracht. Vervolgens worden er middels een functieonderzoek van de voet, knie, heup en/of rug de pijnlijke plekken gelokaliseerd. Met een ganganalyse wordt uw looppatroon beoordeeld. Het is verstandig dat u hiervoor een korte (sport)broek meeneemt omdat deze veelal in de oefenzaal zal plaatsvinden. We maken voor de ganganalyse ook gebruik van een drukmeetplaat om voor u uw eigen gangbeeld te visualiseren.
Voor het maken van podotherapeutische zolen maken we gebruik van een 3D scan, de zolen worden via een zogenaamd CAD/CAM systeem gemodelleerd en uitgefreesd.

Waarom naar Podotherapie de Dinkel?

Ik ben Ellen Grundel, uw podotherapeut bij Podotherapie de Dinkel. Podotherapie de Dinkel staat voor persoonlijke aandacht en kwalitatieve zorg. Ik heb jarenlange ervaring opgedaan bij verschillende praktijken. Met deze ervaringen bied ik u de zorg die u nodig heeft en die u verdient.
Ondanks dat Podotherapie de Dinkel een kleinschalige praktijk is, wordt er wel gebruik gemaakt van innovatieve en nieuwe technieken, zoals een drukmeetplaat en een 3D voetscanner.

Over ons